چسب بتن اصطلاحاً به موادی گفته می شود که به صورت پودری یا مایع به منظور افزایش چسبندگی و دوام به بتن و ملات اضافه می شود و یکی از افزودنی‌های پر کاربرد و مهم در صنعت کار با بتن می باشد.

با توجه به مصارف و کاربردهای فراوان چسب بتن ، استفاده از این افزودنی در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته و از این رو شناخت صحیح مشخصات و ابعاد کاربردی آن  برای مصرف کنندگان بسیار حائز اهمیت می‌باشد. چسب بتن به طور کلی به دو شیوه مختلف، بر روی سطوح سیمانی و داخل بتن و ملات به کار گرفته می شود. کاربرد در عملیات آب بندی سازه های بتنی، کاربرد فراوان در ترمیم سازه های بتنی فرسوده، مقاومت بخشیدن به بتن برای جلوگیری از ایجاد ترک، تقویت چسبندگی انواع ملات های پایه سیمانی و افزایش مقاومت بتن از جمله کاربرد های چسب بتن می‌باشد.

چسب های بتن را می‌توان بصورت کلی به دو دسته اپوکسی و لاتکس یا پلیمری تقسیم نمود.

نوع پلیمری به دلیل صرفه اقتصادی بیشتر در نزد مجریان و کارفرمایان عمرانی از استقبال بیشتری برخوردار است. چسب بتن پلیمری بر پایه کوپلیمر های لاتکس می‌باشد و از لحاظ حالت فیزیکی بصورت یک امولوسیون شیری رنگ می‌باشد.

بیشترین و مهمترین کاربرد چسب بتن در اتصال سطوح قدیمی و جدید است. در اجرای دو بتن بر روی هم با فاصله طولانی، به دلیل عدم برقراری پیوند قوی شیمیایی، اتصال محکمی رخ نمی دهد. عدم برقراری اتصال با مقاومت بالا موجب بروز درز سرد می شود. وجود درز سرد علاوه بر تهدید خطرات سازه ای موجب کاهش یکپارچگی بتن، خوردگی آرماتور و بتن، ایجاد هزینه های تعمیراتی بالا و خسارت های جبران ناپذیر به سازه می‌شود. راهکار مقابله با درز سرد به دو شیوه مختلف بکار گرفته می شود. الف) استفاده از یک لایه چسبنده و ب) استفاده از مواد چسبنده.

ابتدا سطح بتن قدیمی باید از هر گونه گرد و غبار و آلودگی زدوده شود، سپس یک لایه چسب بتن روی سطح قدیمی اجرا گردد (معمولاً میزان استفاده در این حالت 150 تا 300 گرم در هر مترمربع باتوجه به سطح بتن قدیمی در نظر گرفته می‌شود). در مصرف داخلی میزان توصیه شده محصول با مخلوط سنگدانه و سیمان میکس شود. بهتر است اختلاط با دستگاه میکسر صورت گیرد و تا زمان رسیدن به مخلوطی همگن و یکنواخت ادامه یابد. ملات خمیری شکل حاصله را میتوان بر روی سطح قدیمی اجرا نمود.

در حالت استفاده از چسب بتن در داخل ملات های پایه سیمانی ، کارکرد اصلی تشکیل شبکه پلیمری سه بعدی در اطراف ذرات هیدراته شده سیمان می‌باشد که موجب تشکیل یک شبکه واحد و منسجم گردد. چسب بتن با ایجاد این شبکه منظم موجب افزایش چسبندگی ملات می‌شود و همچنین با پر نمودن فضاهای خالی بین ذرات سیمان به بتن تراکم بیشتری بخشیده، میزان جذب آب را به میزان قابل توجهی کاهش داده و در نهایت باعث استحکام بتن می‌گردد.

کاربرد های چسب بتن:

  • سازه های پیش‌ساخته بتنی
  • آب‌بندی ملات‌ها و بتن‌های استخر
  • آب‌بندی درزهای بندکشی
  • استفاده به عنوان پرایمر برای کارهای تعمیراتی
  • استفاده به عنوان پرایمر برای کفسازی‌ها
  • چسب بتن برای کارهای کفسازی
  • استحکام و آب‌بندی ملات‌های نصب کاشی و سرامیک
  • پرایمر بتن‌های USTC (برای اطلاع از بتن های USTC با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید)
  • پرایمر برای ملات‌های خودتراز
  • قابلیت استفاده در قطعات پیش ساخته گچی
  • آماده سازی بستر نصب قطعات پیش ساخته گچی
  • پرایمر برای سایر کارهای نماسازی بیرونی و داخلی ساختمان

برای کسب اطلاعات بیشتر در دسته بندی محصولات شرکت BDB از محصولات BDBcol.l و BDBcolatex دیدن فرمایید.